Szervízbejelentkezés Tesztvezetés Ajánlatkérés Kapcsolat rólunk új autó készletes autók használtautó szolgáltatások hírek Tartós bérlet bérautó karrier
  • Renault
  • Dacia
  • Nissan
  • Peugeot
  • Toyota
  • Opel
  • Suzuki
  • Kia
  • LEXUS

Elérhető készleteinkről és rendelési feltételeinkről érdeklődjön elérhetőségeink egyikén.

Állapot felmérés

Műhelyeinkben előre egyeztetett időpontban, rövid határidővel vállaljuk benzin és dízel üzemű személy és kisteher gépkocsik környezetvédelmi felülvizsgálatát (zöldkártya), műszaki vizsgáztatását, műszaki vizsgára való felkészítését típuskorlátozás nélkül.

Forgalomba helyezés előtti vizsgáztatás személy és kisteher kategóriájú, bármely gyártmányú gépkocsik  esetében lehetséges.

Új autó vásárlása esetén a műszaki vizsga négy évig van érvényben. Ezt követően két évente kell vizsgáztatni az autót. A jármű műszaki vizsgájának érvényességi határideje a forgalmi engedélyben kerül rögzítésre. A műszaki vizsgára elég sok mindent kell áttekintenie, ajánlott felkészülten megjelenni a vizsga időpontjára.

Szalonjainkban vállaljuk a gépjárművek állapotfelmérését akár autóvásárlás előtt akár műszaki vizsgáztatás előtt.

Szakszerű állapotfelmérést végzünk akár egy órán belül! Rendelkezünk különféle mérő, ellenőrző berendezéssel, amivel szinte teljes körű tájékoztatást tudunk adni a gépjármű előéletéről és a várható javítások költségeiről. A vizsgálat után tájékoztatjuk az autón történt javításokról és műszaki problémákról.

AZ ÁLLAPOT VIZSGÁLAT MENETE:

1. Előzetes szemrevételezés

 

Megvizsgáljuk szemrevételezéssel, hogy milyen külső sérülések keletkeztek az autón:  Szélvédők,- tükrök,- karosszéria elemek,- ajtóhézagok,- gumiabroncs,- alváz,- állapotvizsgálata, valamint megvizsgáljuk a víz és olajfolyásokat. Ezen adatokból, már sok mindenre lehet következtetni.

2. Festékréteg vastagság vizsgálat: Műszakinál nincsen

 

Rendelkezünk festékréteg vastagság vizsgálóval, és ennek segítségével megtudjuk mondani a gépjármű karosszéria elemei közöl melyik lett újrafényezve, illetve szakszerűtlenül javítva.

3. Futómű vizsgáló berendezés:

 

Pneomatikus futómű vizsgáló eszközzel átmozgatjuk gépjárműve futóművén található csukló forgó alkatrészeket (gömbfejeket, szilenteket, csapágyakat).  Megemeljük gépjárművét aknaperem emelővel és ellenőrizzünk a gumiabroncsokat illetve a csapágyakat.

4. Fékmérés - fékhatás vizsgálat:

 

Számítógép vezérelt diagnosztikai padon lemérjük az első (A) és hátsó (B) tengelyre szerelt fékrendszer hatásfokát és ezt kiértékelve tájékoztatjuk Önt az eredményről! Ez a vizsgálat nem ad tájékoztatást a fékpofák - fékbetétek vastagságáról! A méréssel csak azt tudjuk garantálni, hogy abban a pillanatban a gépjármű fékberendezése helyesen, vagy helytelenül működik! Amennyiben Ön kéri, a fékek megbontása után bővebb tájékoztatást tudunk adni!

5. Lengéscsillapító vizsgálat:

 

Lengéscsillapítót szemrevételezéssel ellenőrizzük, majd ezután számítógép vezérelt diagnosztikai padon lemérjük a csillapító berendezések állapotát. Az eredményt kiértékelve tájékoztatást adunk a helyes vagy helytelen működésről!

6.  Motordiagnosztika:

 

A vásárláskor a legkényesebb kérdés a motor megfelelő működése. Mint tudjuk az autó egyik legdrágább szerve a motor, ezért fontos tudnunk milyen állapotban van! Az általunk használt műszerek segítségével megbizonyosodhatunk a motor működés közbeni viselkedéséről.

7. Központi egység (ECM) diagnosztika:

 

A modern gépjárművekbe beépítettek egy olyan egységet ami figyeli, vezérli és rögzíti motor által kibocsátott jeleket. Ezen jelek feldolgozása közben előforduló hibákat az egység rögzíti és eltárolja a memóriájába. Nekünk lehetőségünk van egy műszerrel kiolvasni az eltárolt hibákat és ebből következtetni a hiba okára. Ennek a vizsgálat segítségével megtudjuk mondani milyen hibák vannak vagy voltak eltárolva a központi egységben!

8. Blokkolásgátló (ABS) vizsgálat:

 

Ha a megvásárlásra szánt gépjármű rendelkezik blokkolásgátló berendezéssel, akkor a vezérlőegységéből szintén ki tudunk olvasni hibákat (már ha volt hiba tárolva).

9. Légzsák és öv feszítő vizsgálat (ABS - SRS):

 

A gépkocsi biztonsági berendezéseit is számítógép vezérli, ezért ezen egységek hibáit is feltudjuk tárni!

10. Karosszéria vezérlő egység (BCM):

 

Ez az egység felel a világító és minden elektromos berendezésért a gépkocsiban. Ebből az egységből is ki lehet olvasni a hibatárat!

11. A fent felsorolt vizsgálatok lefolytatása után egy elég széles körű tájékoztatást tudunk adni a gépjármű állapotáról!

iratkozzon fel hírlevelünkre!

A böngészője elavult!

A tökéletes böngészési élmény eléréséhez, kérjük töltse le a Google Chrome / Firefox böngészők valamelyikét.

Google Chrome Mozilla Firefox

×