• Győr
  9028 Győr,
  Külső Veszprémi u. 6.
  +36 20/357-81-50
 • Mosonmagyaróvár
  9200 Mosonmagyaróvár,
  Szekeres R. u. 17.
  +36 20/311-77-37
 • Sopron
  9400 Sopron,
  Balfi u. 162.
  +36 20/366-68-23
Kövessen minket a Facebook-on!
hírek
2018.09.04.
 Mindössze néhány nappal azután, hogy a Toyota bejelentette, hogy a jövő tavasszal érkező vadonatúj Corolla generáció három karosszéria változatban, ötajtós, szedán és kombi modellként is elérhető...

2018.07.19.
 A világ leginnovatívabb autógyártójának tartott Toyota a központjának otthonául szolgáló Toyota Cityvel közösen elkezdi az összekapcsolt járművek adatai alapján történő útkarbantartási ellenőrzések...

2018.06.06.
 2018 első negyedévének világszintű újautó értékítési eredményei azt mutatják, hogy az alternatív meghajtású járművek (AFV), ezek között is kiemelten a hibrid elektromos (HEV), hálózatról tölthető...

Hírek

Átlépte az egymilliós történekmi határt a zöld autók világszintű értékesítése az első negyedévben

2018.06.06.

 2018 első negyedévének világszintű újautó értékítési eredményei azt mutatják, hogy az alternatív meghajtású járművek (AFV), ezek között is kiemelten a hibrid elektromos (HEV), hálózatról tölthető hibrid elektromos (PHEV) és akkumulátoros elektromos (BEV) autók iránt egyre növekszik a kereslet az egész világon.

 

 

 

Az év első három hónapjában 1,09 millió AFV-t értékesítettek világszinten – derül ki a mértékadó JATO elemzéséből. Ez a zöld autók által elért valaha volt legjobb első negyedéves eredmény, nem mellesleg 21 százalékos növekedést jelent 2017 első negyedévéhez képest. A zöld autózást elsősorban továbbra is a praktikus, külső töltést nem igénylő, a városi forgalomban akár 50-70%-ban tisztán elektromos üzemben, károsanyagkibocsátás és fogyasztás mentesen közlekedő hibrid elektromos autók rohamosan növekvő népszerűsége hajtja: ezek tették ki az alternatív meghajtású járművek mintegy kétharmadát. Az első negyedéves értékesítések tanúsága szerint a legzöldebb autógyártónak a világszintű hibrid elektromos értékesítéseket toronymagasan vezető, a Lexus prémium márkát is jegyző Toyota bizonyult.


A világ legzöldebb autógyártójának tekintett, az elmúlt két évtizedben prémium márkájával, a Lexusszal közösen világszerte közel 12 millió környezetbarát elektromos autót értékesítő Toyota erőteljes jelenlétének köszönhetően, Japán az AFV-k legnagyobb piaca. Itt 441 000 ilyen autót adtak el az első negyedévben. Kína megelőzte az Egyesült Államokat, és a világ második legnagyobb AFV piaca lett 174 000 eladott autóval, és óriási, 137 százalékos növekedéssel. Ez jól mutatja, hogy valóban működik a kínai hatóságok törekvése a környezetszennyezés csökkentése érdekében. Szintén jól teljesített – ezzel pedig Franciaországot és az Egyesült Királyságot is megelőzte – India: a jelek szerint az ország a japán példát követi, ahol a Toyota vezető pozícióját követve a hibrid elektromos autókra összpontosítanak. Indiában a 45 százalékos piaci részesedéssel rendelkező Suzuki a piacvezető, amely szintén hibrid elektromos autókat gyárt, ezért feltehető, hogy a tervezett állami támogatások is a hibridekre fókuszálnak majd, különösen annak ismeretében, hogy a Suzuki és a Toyota komoly, a kutatás-fejlesztés területére is kiterjedő közös indiai együttműködési terveket osztott meg a közelmúltban..

 

Hibrid elektromos autók: Kettőből egy Toyota

 

 

2018 első negyedévében az AFV járművek eladásában 66 százalékot tettek ki a hibrid elektromos autók (HEV). Míg a hibrid értékesítések átlagosan 8 százalékkal növekedtek világszerte, Kínában 84%-os, Indiában pedig 58%-os bővülést értek el. Hazánkban szintén 58%-al bővültek a hibrid eladások, elsősorban a piac legszélesebb, 16 modellből álló hibrid elektromos modellportfólióját kínáló Toyota és Lexus látványos piaci sikereinek eredményeképp. Az európai hibrid elektromos értékesítések 16%-al,137 000 darabra nőttek, ezzel kontinensünk Japán (385 000) mögött maradt, viszont az Egyesült Államok (74 700) és Kína (43 800) előtt áll a rangsorban. A Toyota és a Lexus továbbra is vezeti a világszintű hibrid elektromos eladásokat a teljes hibrid értékesítés 52%-át kitevő eladásaival. A japán autógyár 3,4 százalékos növekedést könyvelhetett el a negyedévben. A világ legnépszerűbb hibrid elektromos autója a Toyota C-HR volt, míg a Toyota Yaris (Japánban Vitz), a Toyota RAV4 és a Lexus NX modellek hibrid meghajtású változatai két-számjegyű növekedést produkáltak százalékban kifejezve. A Suzuki megtartotta második helyét a népszerűségi listán, ők 143 400 autót értékesítettek, melyekből 136 700 Japánban és Indiában talált gazdára.

 

 

 

 

 

Elektromos járművek – komoly előretörést mutattak az olcsó kínai márkák

 

 

2018 első negyedévében Kína volt az elektromos autók (EV) legnagyobb piaca. Az igények növekedésével 119 százalékkal, 83 600 egységre növekedett az eladás. A kínai vásárlók körében népszerűek a mostanában elérhető olcsóbb EV-k, és ennek nagy hatása van a globális piacra. Az EV lesz a tömegek autója, és mindez Kínának köszönhető. A kínai márkák világszintű részesedése 35-ről 46 százalékra ugrott 2018 első negyedévében, és további növekedés várható, hiszen ki fognak lépni a világpiacra. A második helyen Európa áll 74 százalékos növekedéssel és 46 500 eladott EV-vel. Norvégia az első, de szorosan követi Németország, ahol 76 százalékos növekedéssel 9 300 autót adtak el. Franciaországban és az Egyesült Királyságban ugyanakkor gyengék az eredmények, a vezető márkák két-számjegyű százalékos visszaesést produkáltak, jól mutatva, hogy a valódban élhető, praktikus megoldást a vásárlók nagyobb része még mindig a hibrid elektromos autókban látja. Az EV világranglistában a Tesla az első márka, csoportszinten pedig a Renault-Nissan-é a vezető hely. Az új Model 3 érkezése nagy lökést adott a Tesla márkának. Közel 7000 darab fogyott belőle, és így bekerült a modellek szerinti világranglista Top 10 autója közé. Ezt a listát a BAIC EC vezeti, melynek összes példányát Kínában értékesítették.

 

 

 

 

 

Hálózatról tölthető hibrid elektromos és hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók: ígéretes növekedés

 

 

A PHEV (Plug-in hibrid elektromos), EREV (hatótáv-hosszabbítós elektromos) és FCEV (hidrogén üzemanyagcellás elektromos) autók produkálták a legnagyobb növekedést az AFV kategóriákon belül. A világszintű plug-in hibrid értékesítések a tavaly első negyedévi 66 300-ról 131 700 darabra ugrottak fel. A növekedés lenagyobb motorja egy kínai márka, a BYD volt, ennek megfelelően a meghajtás iránt legnagyobb kereslet is Kínában mutatkozott, ahol 326 százalékos növekedéssel 46 500 autó fogyott. Kínát az Egyesült Államok (21 600) és az Egyesült Királyság (10 200) követi. A világ legnépszerűbb hálózatról tölthető hibrid elektromos autóját ugyanakkor továbbra is a technológiát jegyző Toyota tudhatja magáénak: a Toyota Prius Plug-in Hybrid végzett az első helyen 12.100 darabbal. Az EREV-ek közt a Nissan a piacvezető a Note és a Serena modelleknek köszönhetően, melyekből 37 600 fogyott. A Nissant a Chevrolet követi a listán, viszonylag nagy lemaradással.


A hidrogén üzemanyagcellás autók területén egyelőre még csupán öt modell vetélkedik világszerte, a Toyota azonba itt is dominálja az értékesítéseket: az első helyen a Toyota Mirai végzett 587 darabbal, amelyet a Hyundai ix35/Tucson (33 db.), a Honda Clarity (22 db.) és a Hyundai Nexo (11 db.) követett.
 

 

 

Áttekintés


Az AFV-k előretörése kétféle módon történt: az elektromos és a hibrid technika által. Úgy tűnik, hogy Indiában a japán példát követve a középtávon is a hibrid elektromos autók lesznek a domináns AFV-k. Ez a két piac lehet Kína, ahol az akkumulátoros elektromos autóké lehet a vezető szerep. Bizonytalan, hogy milyen irányt vesz a vásárlói preferencia Európában és értékesítés az Egyesült Államokban, az igény ugyanakkor a dízel eladások európai összezuhanásával és az amerikai benzinárak benzinárak növekedésével párhuzamosan folyamatosan növekszik majd. A legvalószínűbb, hogy középtávon Európa és az Egyesült Államok is a hibrid elektromos autózás mellett teszi majd le a voksát, hosszútávon pedig előtérbe kerülnek majd az akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás autók.
 

forrás:Toyota Central Europe Kft. - hivatalos sajtóközleménye

Akciók | Új autók | Ajánlatadó | Szervizszolgáltatások | Szerviz időpont kérés | Szolgáltatások | Használt gépjárművek | Hírek, újdonságok | Álláslehetőség | Kapcsolat
weboldal tervezés: IRQ