Hírek, újdonságok
Kövessen minket a Facebook-on!
hírek
2018.05.17.
     Kínában fényképezték le mindenféle álcázás nélkül a francia szabadidő-autó átalakított megjelenésű változatát.

2018.04.06.
   A Renault városi kiskocsija az idén már hatéves lesz, így már az idén várható az utód, amelyről érdekes módon eddig nem készültek értékelhető kémfotók.

2018.03.08.
     Elölről lehet beszállni az utastérbe egy rámpán keresztül, így akadálymentes az EZ-GO belsejének megközelítése.

Hírek

Nagy növekedést vár a Renault

2017.11.16.

 A Renault-nak most sem megy rosszul, de 2022-ig 40%-os növekedést szeretne elérni a cég vezetése, a jelenleginél is magasabb, 7%-os nyereséghányaddal. Elsősorban Kínában, Oroszországban és Iránban számítanak erősebb eladásokra.

 

 

 

 

A terv egyik lényeges célja, hogy a Renault – a Dacia és a Lada márkákkal együtt – erősebbé váljon Európán kívül. Ennek érdekében Kínában is meg szeretné vetni a lábát a Renault, ahol eddig nem voltak igazán sikeresek. Mintegy 35 ezer autót tudtak eladni tavaly, ezt a számot szeretnék a következő bő négy évben 550 ezerre növelni. A francia cégnek nem lesz egyszerű dolga, mivel későn érkezett: valószínűleg az utolsó nemzetközi gyártó, amely helyi összeszerelő üzemet létesített, ennek köszönhető az eladások alacsony szintje is.


Oroszországban és Iránban hagyományosan erős a Renault, de mindkét piac gyengélkedett az elmúlt években, elsősorban a nemzetközi embargók hatására. Ám úgy tűnik, Iránban a kereskedelmi tiltások enyhítése hozhat dinamikus növekedést az eladásokban, míg Oroszországban az embargó ellenére kezdett magára találni az autópiac. Arra számítanak, hogy az iráni piac bő 33%-ot, az orosz pedig közel 70%-ot növekedhet a következő négy év során, ami igazán jót tehet a Lada és a Renault eladásoknak.

 

 

A növekedési kilátások mellett elsősorban a villanyautó-kínálat további bővítéséről szól a Renault Drive the Future fantázianevű üzleti terve. A Renault-Nissan már kifejlesztette saját szabványos villanyautó-platformját, CMF-EV néven, és arra számít a cég, hogy erre építkezve gyorsabban tudnak majd növekedni, mint a konkurencia. „Új kihívóinknak kezdeti nehézségei lesznek, míg a mi eladásaink gyorsulhatnak.” - összegezte reményeit a Renault villanyautó-fejlesztő részlegének vezetője, Gilles Normand. Összesen nyolc elektromos modellel tervezik bővíteni a kínálatot, amellyel a piac 80%-át biztosan le tudják majd fedni.

 


A tervben helyet kapott az önvezető autók fejlesztése is. A tervek szerint 15 modellbe kerülnek különböző szintű önvezető rendszerek 2-es és 4-es önállósági szinttel. Az egyszerűbb, 2-es szintű rendszer már az olyan olcsóbb modellekhez is elérhető lesz, amilyen a Clio, míg a felügyelet nélkül használható 4-es szintű robotpilótát nyilván a drágább típusokhoz kínálják majd. Az első ilyen Renault típusokat 2019-re ígérték.

 

 

 

A Renault terve nem tűnik radikálisnak, de ez nem is csoda: a cég jelenleg is kifejezetten jól áll – a 6,4%-os nyereségarány legalábbis erről árulkodik – így lényegében csak azt ígérik, hogy igyekeznek a vállalat működését hatékonyabbá tenni, és a gyengébb piacokon tovább erősödni, de ez épp elég lehet a versenyképesség javításához.

 

forrás:http://totalcar.hu/magazin/hirek/2017/11/15/nagy_novekedest_var_a_renault/