Hírek

A NISSAN BEMUTATJA AZ ELEKTROMOS ÖKOSZISZTÉMÁJÁT A NISSAN FUTURES 3.0 RENDEZVÉNYEN

2017.10.02.

 

 A Nissan elektromos ökoszisztémája beindítja az elektromos járművek tömeges bevezetésének második évtizedét

 

 

 

A Nissan ma mutatta be az Európában bevezetendő elektromos ökoszisztéma négy fő pillérére épülő terveit: új elektromos járművek bevezetését, további infrastrukturális befektetését, akkumulátorfejlesztéseit, valamint egy forradalmian új elképzelést, amely révén a Nissan ügyfelei ingyenesen juthatnak áramellátáshoz elektromos járművük töltésére az egyedi kétirányú töltési technológia használatával.

 

A bejelentésekre a harmadik, ’The Car and Beyond’ névre keresztelt Nissan Futures rendezvényen került sor a norvégiai Oslóban.

Paul Willcox, a Nissan Europe elnöke ennek kapcsán a következőket mondta: „A Nissan csaknem egy évtizede indította útjára az elektromos járművek forradalmát. Azóta több elektromos járművet értékesítettünk bármely más gyártónál a világon. Most a következő évtizedes terveinket vázoljuk fel: még nagyobb infrastrukturális befektetésekre készülünk, új akkumulátorfejlesztéseket végzünk, sőt az autók áramellátásához való hozzáférés és az áramfizetés módját is megváltoztatjuk."

 

Hozzátette: „Egyszerűen arról van szó, hogy hosszabb ideje foglalkozunk az elektromos járművekkel, mint bárki más, eddig minden versenytársunknál több elektromos autót adtunk el, és sokkal izgalmasabb terveink vannak a jövőre nézve a többi autógyártó elképzeléseihez képest.”

 


ÚJ JÁRMŰVEK

 

A Nissan Futures 3.0 rendezvény legnagyobb attrakciója a vadonatúj Nissan Leaf európai premierje volt a speciális ’2.ZERO’ verzió európai bevezetésével. A Nissan Intelligent Mobility ikonja, a vadonatúj Leaf akár 378 km megtételére is képes egyetlen feltöltéssel (NEDC), és műszaki megoldásaiban egyedülálló szintet képvisel, beleértve a biztonságosabb és kényelmesebb vezetést kínáló ProPilot fejlett vezetéstámogató rendszert, valamint a teljesen önálló parkolást biztosító ProPilot Parkot. Az autó e-Pedal technológiája lehetővé teszi a járművezetőknek a zökkenőmentes vezetést és fékezést, a karcsúbb kialakítás révén pedig a világ legkeresettebb elektromos járműve minden eddiginél vonzóbbá válik.

 

 

A Nissan Futures 3.0 rendezvényen bejelentett másik új termék a 100%-ban elektromos e-NV200-hoz készült új 40 kWh-s akkumulátor, amely 60%-kal megnövelt hatótávolságával akár 280 km megtételére is képes a NEDC szerint. Teszi mindezt az akkumulátor méretének vagy súlyának növekedése nélkül, tehát az ügyfeleknek nem kell kompromisszumot kötniük a raktérkapacitás vagy terhelhetőség terén. Az akkumulátor lehetővé teszi a vállalatok és hivatásos járművezetők számára a szállítás utolsó kilométereinek 100%-ban elektromos végrehajtását. A vezetők több mint 100 km-rel nagyobb távolságot tudnak megtenni egyetlen feltöltéssel, ezáltal a Nissan e-NV200 lefedi az európai kishaszongépjármű-használók 40%-ának napi szükségletét.

 

 

INFRASTRUKTURÁLIS ELKÖTELEZETTSÉG

 

A Nissan ma megerősítette infrastrukturális vállalását: a következő évtized 100 millió eurós európai befektetését. Ennek előzménye a korábbi 50 millió eurós befektetés Európa legátfogóbb töltőhálózatának kiépítésére több mint 4600 db, 50 KWh-s Chademo villámtöltővel. A 100 millió eurós befektetés a fogyasztói igényeken alapul, felhasználása az európai önkormányzatokkal és iparágvezetőkkel együttműködve történik, hogy a tervek az egyes helyszínek és polgáraik igényeihez igazodjanak.


 

ÚJ AKKUMULÁTORFEJLESZTÉSEK

 

A Nissan ma bemutatta a háztartások számára kialakított új energiatároló prototípusát, amely 2018 elejétől lesz kapható. Az elsősorban elektromosjármű-tulajdonosoknak létrehozott prototípus olyan elektromosjármű-töltővel érkezik, amelynek segítségével a vezetők ötvözhetik a napenergiát, energiatárolást és elektromos járművük töltését.

 

 

A Nissan bejelentette továbbá, hogy a meglévő és új elektromosjármű-tulajdonosai számára piacra dob egy új, 7 KWh-s otthoni töltőt (fali egységet), amely lehetővé teszi a Nissan Leaf-tulajdonosok számára a 100%-os töltöttség elérését mindössze 5,5 óra alatt.

 

 

A Nissan új 22kW-os töltője pedig még gyorsabb lesz, képes 2 óra alatt feltölteni a Nissan elektromos járművedet. Flották és vállatok számára készült , de megvásárolható olyan felhasználók számára is akik csupán még gyorsabb töltési élményre vágynak.

 

 

A Nissan jelenlegi, az Eaton vállalattal együttműködve kidolgozott otthoni tárolási megoldásából (xStorage) több mint 1000 egység kelt el Európában, és 2018. március végéig még további 5000 egység eladása várható. A vállalat célja a 2020-as pénzügyi év végéig 100 000 egység értékesítése.

 

 

 

FORRADALMI ÁTTÖRÉS: INGYENES ENERGIA AZ ELEKTROMOS JÁRMŰVEK VEZETŐI SZÁMÁRA

 

A Nissan ma bemutatta merész célkitűzését: az elektromos járművek ingyenes vezetését ügyfelei számára.

Az elmúlt évben a Nissan Dániában tesztelte a forradalmi vezetési megoldást, amely mára országszerte minden flottaügyfél számára nyitott ajánlattá nőtte ki magát. A Nissan kétirányú töltésének használatával az ügyfelek a hálózatból nyernek energiát az autójuk vagy furgonjuk feltöltésére, majd ’visszatöltik’ azt a hálózatba, hogy mások is használhassák. Nincsenek tehát üzemanyag- és energiaköltségek; csak ingyenes vezetés.

 

És Dánia még csak a kezdet. A Nissan bejelentette az OVO vállalattal kötött partnerségét is, amelynek köszönhetően az ügyfelek kedvezményes áron juthatnak a Nissan Xstorage otthoni energiatárolási megoldáshoz. A dániai megoldáshoz hasonlóan a járművezetők itt is ’visszatölthetnek’ energiát a hálózatba. Ezáltal hozzájárulhatnak a hálózat stabilitásához egy olyan világban, ahol az energiaigény folyamatosan nő a növekvő, urbanizálódó népesség miatt. Ez a felhasználóknak évente további 350£ bevételt eredményezhet.

 

A Nissan már más európai régiókat is vizsgál, hogy az ingyenes vezetést jövőbeli mérföldkővé tegye.

 

Paul Willcox hozzátette: "A következő évtizedekben az elektromos ökoszisztéma teljesen felforgatja a most ismert modern élet fogalmát. Ugyanakkor, bár a kiindulópontot a vadonatúj LEAF és e-NV200 modellekhez hasonló 100%-ban elektromos járművek jelentik, a hatása sokkal távolabbra is elér majd. A kisebb kibocsátás révén városaink és a levegő sokkal tisztább lesz. Az intelligensebb biztonsági funkciókkal az autóbalesetek száma drámaian csökken. A járművek és környezetük közötti jobb kapcsolat révén az iskolához vezető úton vagy a napi ingázás során már nem fog akadályt jelenteni a nagy forgalom. Ezáltal pedig lehetővé tesszük, hogy az emberek egymástól láthassák el járműveiket és otthonaikat energiával, így időnket és energiánkat minden eddiginél hatékonyabban tudjuk felhasználni.”

 

forrás:http://newsroom.nissan-europe.com/hu/hu-hu/media/pressreleases/426205595/a-nissan-bemutatja-elektromos-okoszisztemajat-a-nissan-futures-30-rendezvenyen


Friss hírek

   Az idén már 11 éves a Nissan sportkocsija, de úgy...
   A World Car Awards díjátadón a vadonatúj 2018-as Nissan...


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOK-ON!©2010 INICIÁL Autóház Kft.