CITROËN MÁRKASZERVIZ SZOMBATHELYEN

Kövessen minket a Facebook-on!
hírek
2018.07.06.
     Magyarországon októbertől lehet majd megvásárolni a Seetroën (ejtsd: szitroen) fantázianevű szemüveget.

2018.05.26.
 A C5 Aircross európai bemutatóján beszélt a Citroën vezetője, Linda Jackson a márkával kapcsolatos további tervekről. Egyebek közt az is kiderült, hogy már dolgoznak a következő C4-esen, így a francia...

2018.04.05.
    A jövőben csak a Toyota-eredetű 1,0 literes háromhengeressel lesz megvásárolható a Citroën C1-es.

Hírek

Vázlatokon az új bakancs-Citroën

2017.03.15.

 Az SUV-mánia még tart, és a Citroën ezen a területen erősít. A Sanghaji Autószalonra szánják a C5 Aircross nevű újdonságot, amelyről most mutattak néhány vázlatot. Emlékeztet a két éve bemutatott Aircross tanulmányra, de a részleteken változtattak.

 

 

 

 

Ilyen változás, amely a vázlatokon is látszik, hogy a hátsó oldalablakok krómkeretei a sorozatgyártmányon már az első oldalablakokat is átölelik, és az autó alján tátongó nyílások némelyike is krómkeretet kap. Ugyanakkor az autóra jellemző túrabakancs-karakter marad, hisz lassanként a márka minden modellje ezt a fiatalosnak szánt szabásmintát követi. A számozás alapján nagy családi autóra számíthatunk, amely akár át is veheti a kínálatban a leköszönő C5-ös szerepét, ha időlegesen is.


A műszaki részleteket egyelőre nem ismerjük, de a PSA tervezőinek ezen a téren nincs sok választásuk. Így több mint valószínű, hogy itt is az EMP2 padlólemez egy változatát használták, három- és négyhengeres, turbós benzin- és dízelmotorokkal, esetleg olyan hibrid hajtással, ahol a belsőégésű motor az első, a villanymotor a hátsó kerekeket forgatja. Később valószínűleg bővül majd a felhasználható műszaki megoldások köre, ahogy beépítik az Opel technológiáját is, de erre valószínűleg még éveket kell várnunk – addig a nagyobb PSA modellek mind csak erre a szabvány architektúrára épülhetnek.

 

 

Az idei Auto Shanghai persze még odébb van – április 19-én nyit a szalon a sajtó, 21-én a közönség előtt – így egyáltalán nem kizárt, hogy addig több részlet is kiderül majd az új Citroënről.


forrás:http://totalcar.hu/magazin/hirek/2017/03/14/vazlatokon_az_uj_bakancs-citroen/