Hírlevel
Kövessen minket a Facebook-on!
hírek
2017.11.14.
 Nem a Volkswagen az egyetlen, amely új raliautót kínál az FIA R5 kategóriában. A Citroën is bemutatta saját modelljét, amely az aktuális C3-ason alapul, és jövőre már élesben mutathatja be, hogy...

2017.09.25.
   Bármilyen furcsa is egyeseknek, sosem létezett olyan művész, hogy André Aircross. Ezt csak azért mondom, mert nemléte ellenére ő váltja Pablo Picassót.

2017.06.13.
 Az év elején mutatták meg a C-Aircross tanulmányt, és már akkor sejteni engedték, hogy ezen alapul majd a C3 magas változata. A Citroën nem is okozott csalódást: a szériamodell a tanulmány épp csak...

Hírek

Különleges szolgálati autót kapott az új francia elnök

2017.05.16.

 

 Az új elnök számára egy egyedi szolgálati autót készített a Citroen, mely a mai trendeknek megfelelően egy SUV-ra épül.

 

 

 

 

Az amerikai elnök természetesen amerikai gyártmányú szolgálati járművel közlekedik, a legtöbb ország magas rangú vezetői pedig általában valamilyen német vagy brit márkát szoktak előnyben részesíteni. A franciáknál azonban nem meglepő módon francia négykerekűeket használnak a politikusok, és nincs ez másképp az ország most beiktatott új elnöke esetében sem.

 

 

Emmanuel Macron beiktatására a Citroen egy egyedi kivitelű, páncélozott DS 7 Crossback modellt készített. Az idén február végén leleplezett és a kereskedelmi forgalomban csak idén év végén debütáló vadonatúj divatterepjáróból átalakított elnöki autó érdekessége, hogy tetejét bármikor könnyen ki lehet nyitni, így Macron könnyen integethet a híveinek.

 

A tintakék fényezésű és feketebőr belsejű Presidential DS 7 több helyen arany díszítéseket vonultat fel, és természetesen a zászlótartó rúd sem hiányozhat az elejéről.

 

 

Az első francia elnök, aki Citronent használt, Charles De Gaulle volt, aki 1959-ben egy Citroen Tractionban foglalt helyet. Macron elődje, Francois Hollande egy Citroen DS5 Hybridet használt szolgálati autóként.

 

forrás:http://hvg.hu/cegauto/20170515_kulonleges_szolgalati_autot_kapott_az_uj_elnok#rss