CITROËN MÁRKASZERVIZ SZOMBATHELYEN

Kövessen minket a Facebook-on!
hírek
2018.07.06.
     Magyarországon októbertől lehet majd megvásárolni a Seetroën (ejtsd: szitroen) fantázianevű szemüveget.

2018.05.26.
 A C5 Aircross európai bemutatóján beszélt a Citroën vezetője, Linda Jackson a márkával kapcsolatos további tervekről. Egyebek közt az is kiderült, hogy már dolgoznak a következő C4-esen, így a francia...

2018.04.05.
    A jövőben csak a Toyota-eredetű 1,0 literes háromhengeressel lesz megvásárolható a Citroën C1-es.

Hírek

Különleges szolgálati autót kapott az új francia elnök

2017.05.16.

 

 Az új elnök számára egy egyedi szolgálati autót készített a Citroen, mely a mai trendeknek megfelelően egy SUV-ra épül.

 

 

 

 

Az amerikai elnök természetesen amerikai gyártmányú szolgálati járművel közlekedik, a legtöbb ország magas rangú vezetői pedig általában valamilyen német vagy brit márkát szoktak előnyben részesíteni. A franciáknál azonban nem meglepő módon francia négykerekűeket használnak a politikusok, és nincs ez másképp az ország most beiktatott új elnöke esetében sem.

 

 

Emmanuel Macron beiktatására a Citroen egy egyedi kivitelű, páncélozott DS 7 Crossback modellt készített. Az idén február végén leleplezett és a kereskedelmi forgalomban csak idén év végén debütáló vadonatúj divatterepjáróból átalakított elnöki autó érdekessége, hogy tetejét bármikor könnyen ki lehet nyitni, így Macron könnyen integethet a híveinek.

 

A tintakék fényezésű és feketebőr belsejű Presidential DS 7 több helyen arany díszítéseket vonultat fel, és természetesen a zászlótartó rúd sem hiányozhat az elejéről.

 

 

Az első francia elnök, aki Citronent használt, Charles De Gaulle volt, aki 1959-ben egy Citroen Tractionban foglalt helyet. Macron elődje, Francois Hollande egy Citroen DS5 Hybridet használt szolgálati autóként.

 

forrás:http://hvg.hu/cegauto/20170515_kulonleges_szolgalati_autot_kapott_az_uj_elnok#rss